Logo
Söderköping
   Onsdag den 17 juli 2024
   
vintersemester i Söderköping, eller jobbar? Bo i vårt fina 1800-talshus 75kvm med plats för 4-5 gäster!

Vi var med i tv-programmet "Allt för Sverige" som sändes hösten 2013 och spelades in i Söderköping och på Thorstorps Gård. Klicka på länken för att se avsnittet!
www.youtube.com/watch?v=57FgoM1s3-MBed & Breakfast bo på lantgård

Vi dukar upp till Afternoon Tea den 9 december!


Förbokas på info@thorstorp.se eller 0706-926737 Afternoon Tea kostar 379:- för vuxna. Barn under 12 år halva priset. De minsta gratis

Välkomna!

Bo på lantgård i avkopplande och naturskön 1700-tals miljö på Thorstorps Gård, ett par kilometer från medeltidsstaden Söderköping.
Njut av lugnet och tystnaden och upplev hur det kunde vara att bo på en större gård för 100 år sedan. Ni bor i personligt inredda rum, med tidstypiska möbler, i mangårdsbyggnaden från 1787 och frukosten serveras i stora salen. Vi är ett litet B&B med 2 rum i huvudbyggnaden och en stuga. Det finns alltså möjlighet att äta frukost och bo här, utan att ha närmare kontakt med övriga gäster. Nu finns också vår nyuppförda timmerstuga från mitten av 1800-talet. Här bor du fullt modernt på ca 75 kvm med två sovrum, vardagsrum, toalett och dusch och ett fint kök. Här kan man koppla av några dagar på landet utan trängsel och med frisk luft.

I salen dukas, under hösten, också upp Afternoon Tea där vi bakar efter gamla recept. En inredningsbutik finns på gården med vackra fårskinn, inredning och present.

I trädgården växer gammaldags trädgårdsväxter, som var vanliga på trakten fram till början av 1900-talet och även flera olika sorters äpplen och rosor.
Cyklar finns för uthyrning sommartid och fina cykelvägar längs Göta Kanal och i jordbrukslandskapet.
Från april till oktober, kan Ni också bo i vår Drängstuga från mitten av 1700-talet, som är renoverad i samarbete med Östergötlands länsmuseum. Till stugan hör förstås ett riktigt utedass, men dusch och toalett finns också i mangårdsbyggnaden alldeles intill. Här finns också matplats, kyl och mikro, så man kan ordna sin egen frukost om man vill.

På gården finns även får och uppfödning av svenska varmblodshästar (SWB).

Besök också vår inredningsbutik, där vi har renoverade möbler och inredning i lantlig stil. (Titta under fliken "Butik" här till vänster!)

Det är nära till Söderköpings golfklubb www.soderkopingsgolf.se Sankt Anna skärgård och ca 9 mil till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby www.alv.se och ca 4 mil till Kolmårdens Djurpark
Vi har öppet hela året, Drängstugan bara under den varma årstiden.
Det går bra att betala med kort!

Behöver Du även plats för Din häst kan vi erbjuda box hela året.
Husbilsplats med el 150:-/dygn

Vi har laddare för Tesla!

Butiken öppen lördag 11-15

Kontakta gärna oss för mer information!


Vägbeskrivning:

Från E4: Ta av mot Söderköping, väg 210. Ca 5 km efter Västra Husby, skylt på höger sida "Thorstorps Gård." Från E22: Kör till Söderköping. Ta av mot Linköping, väg 210, kör 2.5 km, skylt på vänster sida "Thorstorps Gård."Afternoon Tea i julens tecken 9 december

Välkomna till ett lite lyxigare Afternoon Tea!

Vi dukar upp med pajer, sallad, snittar och scones, förutom alla de söta bakverken.
Kostar 379:- Barn halva priset
Begränsat antal platser.
Boka på info@thorstorp.se eller 0706-926737Välkomna!

Boka på info@thorstorp.se eller ring 0706-9267

Välkomna!
Priser och bokning

Rum i Mangårdbyggnaden:
Gröna Kammaren (med extra bred säng 210x210 cm) och plats för 4 personer (dubbelsäng + 2 extrasängar) kostar 1300 SEK/natt för 2 personer.

Gula Kammaren dubbelsäng 180 cm bred med plats för 4 personer (en dubbelsäng och 2 extrasängar) kostar 1300 SEK/natt

Extrabädd 125 SEK
Barnsäng 100 SEK
Frukost ingår
Ta gärna med egna lakan, annars finns det att hyra här. Lakan kostar 60 SEK
Gratis WiFi, handdukar och shampo/duschcreme.

1800-talsstugan innehåller på nedre plan, sal med kakelugn, fullt utrustat kök med diskmaskin och badrum.
På övervåningen finns upp till 5 sovplatser (2 dubbelsängar och en extrasäng) och separat toalett. Huset är nyuppfört 2020 och endast miljövänliga och beprövade material och färger har använts.

Pris 2200:-/dygn för 2 personer. Plats för 5 personer (Extrabädd 125:-) Frukost ingår. Vid längre vistelse, pris vid förfrågan.

Drängstugan innehåller rum och "kök" med mikro, kyl och kaffebryggare, men ej matlagningsmöjligheter. Huset är ca 40 kvm och har 4 bäddar. Plats för 1-2 extrasängar. Dusch och toa finns i mangårdsbyggnaden, alldeles intill.
Drängstugan kostar 1600 SEK/natt, frukost ingår.

Incheckning från kl 17.00 Utcheckning senast 11.00

Bokar Du 3 nätter eller mer, erläggs kostnaden i förskott.
Vid avbokning 14 dagar till 3 dagar innan bokat datum, erläggs en avbokningsavgift om 500 SEK.
Vid avbokning senare än 3 dagar innan bokat datum erläggs hela rumskostnaden. Vid sen bokning (senare än 3 dagar innan beräknad ankomst) skall avbokning ske senast 12.00 ankomstdagen. Vid senare avbokning, eller utebliven ankomst, erläggs hela rumskostnaden. Om vi kan hyra ut rummet till annan gäst, dras det av från kostnaden.

Obs! Det går bra att betala med kort.
Välkommen till Thorstorps Gård!


Gröna kammaren


Gula kammaren


Drängstugan
Fler bilder »