Logo
Söderköping
   Lördag den 4 december 2021
   
Nu är vår nya fina 1800-talsstuga klar för uthyrning! 75kvm med plats för 4-6 gäster!

Vi var med i tv-programmet "Allt för Sverige" som sändes hösten 2013 och spelades in i Söderköping och på Thorstorps Gård. Klicka på länken för att se avsnittet!
www.youtube.com/watch?v=57FgoM1s3-MBed & Breakfast bo på lantgårdJulbord den 27 november och 4-5 december. Boka redan nu.

Välkomna!

Bo på lantgård i avkopplande och naturskön 1700-tals miljö på Thorstorps Gård, ett par kilometer från medeltidsstaden Söderköping.
Njut av lugnet och tystnaden och upplev hur det kunde vara att bo på en större gård för 100 år sedan. Ni bor i personligt inredda rum, med tidstypiska möbler, i mangårdsbyggnaden från 1787 och frukosten serveras i stora salen. Vi är ett litet B&B med 2 rum i huvudbyggnaden och en stuga. Det finns alltså möjlighet att äta frukost och bo här, utan att ha närmare kontakt med övriga gäster. Nu finns också vår nyuppförda timmerstuga från mitten av 1800-talet. Här bor du fullt modernt på ca 75 kvm med två sovrum vardagsrum, toalett och dusch och ett fint kök. Här kan man koppla av några dagar på landet utan trängsel och med frisk luft. Möjlighet att få hem mat och även jultallrik.

I salen dukas också upp gammaldags kafferep under sommaren, där vi bakar efter gamla recept. En inredningsbutik finns på gården med vackra fårskinn, inredning och present.
I trädgården växer gammaldags trädgårdsväxter, som var vanliga på trakten fram till början av 1900-talet och även flera olika sorters äpplen och rosor.
Cyklar finns för uthyrning sommartid och fina cykelvägar längs Göta Kanal och i jordbrukslandskapet.
Från april till oktober, kan Ni också bo i vår Drängstuga från mitten av 1700-talet, som är renoverad i samarbete med Östergötlands länsmuseum. Till stugan hör förstås ett riktigt utedass, men dusch och toalett finns också i mangårdsbyggnaden alldeles intill. Här finns också matplats, kyl och mikro, så man kan ordna sin egen frukost om man vill.

På gården finns även Minishetland och uppfödning av svenska varmblodshästar (SWB).

Besök också vår inredningsbutik, där vi har renoverade möbler och inredning i lantlig stil. (Titta under fliken "Butik" här till vänster!)

Det är nära till Söderköpings golfklubb www.soderkopingsgolf.se Sankt Anna skärgård och ca 9 mil till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby www.alv.se och ca 4 mil till Kolmårdens Djurpark
Vi har öppet hela året, Drängstugan bara under den varma årstiden.
Det går bra att betala med kort!

Behöver Du även plats för Din häst kan vi erbjuda box hela året.
Husbilsplats med el 150:-/dygn

Har Du en elbil, laddar du den gratis hos oss!

Butiken öppen torsdag-fredag 15-18 lördag 11-15

Kontakta gärna oss för mer information!


Vägbeskrivning:

Från E4: Ta av mot Söderköping, väg 210. Ca 5 km efter Västra Husby, skylt på höger sida "Thorstorps Gård." Från E22: Kör till Söderköping. Ta av mot Linköping, väg 210, kör 2.5 km, skylt på vänster sida "Thorstorps Gård."Afternoon Tea startar igen i februari!

Välkomna till ett lite lyxigare Afternoon Tea!
Vi dukar upp med pajer, sallad, snittar och scones, förutom alla de söta bakverken.
Kostar 279:- Barn halva priset
Begränsat antal platser.
Boka på info@thorstorp.se eller 0706-926737


Det går också bra att boka eget Afternoon Tea för minst 10 personer. (279:-/person)


Välkomna!

Boka på info@thorstorp.se eller ring 0706-926737
Vi skickar gärna presentkort på Afternoon Tea eller Kafferep.

Välkomna!
Priser och bokning

Rum i Mangårdbyggnaden:
Gröna Kammaren (med extra bred säng 210x210 cm) och plats för 4 personer (dubbelsäng + 2 extrasängar) kostar 950 SEK/natt.

Gula Kammaren dubbelsäng 180 cm bred med plats för 4 personer (en dubbelsäng och 2 extrasängar) kostar 895 SEK/natt

Extrabädd 100 SEK
Barnsäng 50 SEK
Frukost kostar 95 SEK.
Ta gärna med egna lakan, annars finns det att hyra här. Lakan kostar 50 SEK
Gratis WiFi, handdukar och shampo/duschcreme.

1800-talsstugan innehåller på nedre plan, sal med kakelugn, fullt utrustat kök med diskmaskin och badrum.
På övervåningen finns upp till 5 sovplatser (2 dubbelsängar och en extrasäng) och separat toalett. Huset är nyuppfört 2020 och endast miljövänliga och beprövade material och färger har använts.
Frukost kan köpas till.
Pris 1990:-/dygn. Vid längre vistelse, pris vid förfrågan.

Drängstugan innehåller rum och "kök" med mikro, kyl och kaffebryggare, men ej matlagningsmöjligheter. Huset är ca 40 kvm och har 4 bäddar. Plats för 1-2 extrasängar. Egen dusch och toa finns i mangårdsbyggnaden, alldeles intill.
Drängstugan kostar 995 SEK/natt exkl frukost.

Incheckning från kl 18.00 Utcheckning senast 11.00

Bokar Du 3 nätter eller mer, erläggs kostnaden i förskott.
Vid avbokning 14 dagar till 3 dagar innan bokat datum, erläggs en avbokningsavgift om 500 SEK.
Vid avbokning senare än 3 dagar innan bokat datum erläggs hela rumskostnaden. Vid sen bokning (senare än 3 dagar innan beräknad ankomst) skall avbokning ske senast 12.00 ankomstdagen. Vid senare avbokning, eller utebliven ankomst, erläggs hela rumskostnaden. Om vi kan hyra ut rummet till annan gäst, dras det av från kostnaden.

Obs! Det går bra att betala med kort.
Välkommen till Thorstorps Gård!


Frukost serveras i salen


Gröna kammaren


Gula kammaren


Drängstugan


Interiör från Drängstugan


Fler bilder »